Tűzróka

13:45 Ádám 0 Comments


Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése: Nagyobb mágikus erdőkben, illetve sárkányok közelében érzik jól magukat. Ennek ellenére nem ritkák, mert főleg tömegesen, azon belül kisebb csoportokat alkotva élnek.
Megjelenése: A közönséges rókára hasonlít, de füle hegyesebb, színe élénkebb, és változatosabb. Testét apró lángok fedik, melyek alvás közben kisebb, ébrenlétükkor nagyobb intenzitással égnek. Ezzel a képességévvel tudja elriasztani magától a rá vadászó ragadozókat. A testét borító lángok hőfokát is képes szabályozni, így lehet, hogy nem ég le tőlük az egész erdő.
Táplálkozása: Vadon élve kisebb állatokat, főleg madarakat és rágcsálókat fogyaszt, háziasított változata szinte bármilyen maradékot eltüntet.
Színváltozatok: A tűzróka szinte minden színben előfordul, kivétel a fehér, a barna és a szürke, valamint a teljes fekete, bár a legtöbb állat fekete csíkos, illetve egyéb mintázatú.
Érdekessége: Testét lángok fedik, melyeknek méretét és hőfokát képes szabályozni. Természetüknél fogva utálják a vizet, soha nem szabad egy tűzrókát nagy mennyiségű vízbe dobni, mert abba bele is halhat. Ennek ellenére tiszta állatok, lángjaikkal képesek bármilyen szennyeződést eltüntetni a bundájukról.
Elem, amihez köthető: Tűz


You Might Also Like

0 megjegyzés: