Ebilen

13:22 Ádám 0 Comments

Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése/élőhelye: Elég gyakori lény elemi mágusok körüli tavas, álló vagy folyó, édes vagy sós vizes vidékeken egyaránt, éghajlattól függetlenül szinte. (Egyesek sivatagi vidéken is megesküsznek felbukkanásukra, tekintve hogy szervezetileg nem kötődnek feltétlen vízhez, előfordulhat hogy igaz.)
Megjelenése: Egy kifejlett példány, nagyjából 40 cm hosszú lehet maximálisan, nemekre nem bonthatóak, hímnős állatok. A vízben való légzés kopoltyúval történik, a szárazföldön való légzésük pedig az önnedvesítésüknek hála a hajszálerekkel bőségesen átjárt köpenyüregtüdővel történik. Kívülről színes tollazat borítja, elnyújtott testéből négy végtag alakult ki, melyek három, puha ujjszerűségben végződnek.
Táplálkozása: Apró férgekkel, valamint nedvességet jól raktározó növényekkel táplálkozik.
Színváltozatok: Egy változata ismeretes, amely a szivárvány minden színben pompázik, egészen fiatal korától kezdve, ahogy idősödnek,úgy lesznek egyre élénkebbek színileg a tollaik.
Érdekessége: Alapvetően víz az éltetője, de különleges önnedvesítése miatt teljesen jól elél vízen kívül is. Elhullajtott tollaival írni lehet, hiszen a benne raktározódó víz kellően sűrű, hogy a lapon ne elfolyjon és eláztassa, hanem fennmaradjon a kívánt formában. Amilyen színű, olyan lesz az írott szöveg/ rajzolt minta is.
Elem, amihez köthető: víz


Bánkúti Izabella munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: