Raffi

13:11 Ádám 0 Comments



Besorolása: XXX (képzett varázslóra, azonos elemű elementalistára nem veszélyes)
Elterjedése/élőhelye: Afrikában őshonos állat, amelyet többször próbáltak Európában, egyelőre sikertelenül, honosítani. Kedveli a mágikus környezetet, vonzza őt az. Kis számban, nagyon ritkán fellelhetőek Európai rezervátumokban. Az éghajlati igényeik miatt különös figyelmet igényel megfelelő élőhely kialakítása számukra. Társas állatok, így egészen könnyen kezdenek el ragaszkodni az emberekhez is.
Megjelenése: Négy lábú, patás állat, megnyúlt nyakkal, két szarvval, oldalra elálló fülekkel és kissé kiugró orral. Minden példánya foltos, de a szőrzet színének árnyalata, a foltok méretei eltérhetnek egyedenként. Az állat fara látványosan alacsonyabban van, mint a mara, ezt hosszabb első lábai eredményezik. Nincs eltérés hím és nőstény egyed között.
Táplálkozása: Főleg mágikus növényeket és magokat fogyaszt, de ha hozzájut, akkor vulkáni hamut és törmelékkőzeteket is.
Színváltozatok: Minden esetben világos bunda, sötét foltokkal, szarvval és pofaszőrrel. Leggyakoribb a homokszínű, a sárgás valamint a barna, a foltjaik a sárgától a sötétvörösig változnak. Születésüktől fogva ezeket a színeket viselik.
Érdekessége: Képes szarvaival hőt generálni, amitől már majdnem égető forróságú lesz a levegő körülötte. Foltjai izzanak, ha az őt birtokló elemi mágusra közeli veszély fenyeget, valamint érzékenyen érinti a nedves és hideg környezet, irtózik a víztől. Tipikus betegsége ezen állatoknak az őszi és téli időszakban a vizesedés, aminek következtében képtelen a jelzésre foltjaival, elgyengült és fáradékony, valamint két szarván a szőr kifehéredik.
Elem, amihez köthető: tűz


Bánkúti Izabella munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: