Sárkánytigris

14:35 Ádám 0 Comments


Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése: Sivatagok óázisaiban, ligetekben. Nem veszélyeztetett, de a vadonban igencsak ritka, legtöbb példánya a Mangrowe-erdőben él.
Megjelenése: Apró tömzsi lábain hengeres, vaskosnak tűnő, de izmos test található. Orrnyergén, homlokán, valamint feje tetején elszarusodott, kemény szarvak és tüskék meredeznek, akárcsak a farka végén. Szeme zöld vagy kék, pupillája keskeny, függőleges vonal. Mancsán éles karmok vannak, melyeket képes visszahúzni.
Táplálkozása: Kisebb emlősökkel táplálkozik, mellyeket a farka végén lévő tüskében termelődő méreganyaggal kábít el. Ebből a tüskéből a víz elemű fajtának kettő van, a tűz eleműnek egy. Mérge az emberre nem halálos, bár fájdalmas, ezért rosszullét, ájulás bekövetkezhet.
Színváltozatok: Mintázata hasonló a tigriséhez. Fekete-narancs-fehér, valamint fekete-kék-fehér színekben forful elő.
Érdekessége:
Tűz elemű: Képes tüzet gyújtani, amelynek hőmérsékletét, színét és formáját tudja befolyásolni. Le tud hűteni vagy fel tud melegíteni tárgyakat és élőlényeket.
Víz elemű: Képes vizet létrehozni a semmiből, aminek alakját és hőmérsékletét tudja változtatni. A víz alatt is tud lélegezni.
Elem, amihez köthető: Tűz és víz, de nem egy lényen belül


You Might Also Like

0 megjegyzés: