Sárkányróka

14:32 Ádám 1 Comments


Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése: Nagyon gyakori, megfelelő társ gyakorló elemi mágusoknak és kezdő varázslóknak, boszorkányoknak. Főként erdőkben élnek, de előfordulnak mocsaras, lápos területeken is.
Megjelenése: Feje kicsi, lapos, fülei hosszúak és hegyesek. Homlokát és pofáját szarvak és ékkőszerű kitüremkedések teszik egyedivé. Szemei a sárkányokéra hasonlítanak, pupillája függőleges csík. Mancsaink apró karmok, melyeket nem képes visszahúzni. Bundája vastag, dús, farka bozontos, vastag, hossza nagyjából megegyezik a testének hosszával.
Táplálkozása: Kisebb bogarakkal táplálkoznak, főleg azokat kedvelik, amiknek nagyon erős a kitinpáncéljuk, szeretik ropogtatni őket.
Színváltozatok: Általában sötét színűek, és változatos mintájúak, de a leggyakrabban barna, zöld, fehér, szürke, piros és narancs árnyalatokban fordul elő.
Érdekessége: 
Föld elemű: Megérzi a bogarakat a földben, nagyon jó a szaglása. Kisebb mértékben tudja mozgatni a növényeket (anélkül, hogy hozzájuk érne), de növekedésüket nem tudja manipulálni. Bizonyos mértékig fejlettségétől függően változtatni képes a föld minőségét.
Tűz elemű: Képes tüzet fújni, de csak kis méretű lángokat. Tud tűzgömböket létrehozni, és azoknak alakját, színét változtatni. Ezekkel a gömbökkel csalogatja magához zsákmányát.
Elem, amihez köthető: Föld és tűz, de nem egy lényen belül


You Might Also Like

1 megjegyzés: