Camellus

13:17 Ádám 0 Comments

Besorolása: XXX (képzett varázslóra, azonos elemű elementalistára nem veszélyes)
Elterjedése/élőhelye: Ez a faj Délnyugat-Ázsiában és Ausztrália száraz és sivatagos területein él meg kisebb csoportokban, vagy magányosan, de egyre kevesebb lelhető fel belőlük. Rezervátumokban megtalálhatóak Európában is, de nehezen alkalmazkodnak más klímához, bár sikeresen. Félénk és rideg lény, bár békés a természete, így emberhez szoktatható.
Megjelenése: Páros ujjú patás állat, születéskor méretük akkora, mint egy közepes méretű rágcsálóé, a felnőtt egyedek mérete azonban 40-45 cm is lehet. Hátukon egy púp emelkedik ki, amiben felhalmozott táplálékot raktároz az állat, ezért elég jól bírja állandó táplálékszerzés nélkül. Puha, gyapjas szőr borítja az állatot, ami színe születésüktől kezdve 1-2 éves korukig változik.
Hím és nőstény egyed alapjaiban nem tér el nagyban, bár utóbbi kisebb termetű, rövidebb szőrű és általában világos szempárral születik és él.
Táplálkozása: Lágyszárú növényeket, zsíros és olajos magvakat fogyaszt, valamint nagy nedvességtartalmú elemi mágikus növényeket.
Színváltozatok: Születésükkor piszkos fehér színűek barna foltokkal, később barna-fehér; teljesen barna (legritkább); barna-szürke (legelterjedtebb); teljesen szürke lehet a bundájuk, ahogy nőnek.
Érdekessége: Patájuk párnás, hogy minél kevésbé süppedjenek bele a homokba, valamint elég széles is, hogy képesek legyenek úszni. Orruk és fülük becsukható, a természetes környezetükben őket érő homokviharok miatt, valamint víz elleni védekezésként is élnek ezzel a lehetőséggel. A legközelebb egy hydro-vagy terromágus tud hozzájuk kerülni. Különleges képessége, hogy képes a majdnem teljesen elhalt növények helyrehozására nyálával, valamint vízbuborékokat kibocsátani, amik különböző színűek, ezzel kommunikál a köhögéshez hasonló hangkiadáson túl.
Elem, amihez köthető: víz, föld



Bánkúti Izabella munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: