Elementálok

2:29 Ádám 4 Comments



Az elementál egy olyan lény, mint a boszorkányok familiárisa, de míg ott kötelezően állat alakját veszi fel a segítőszellem, úgy itt az elementál alakja teljes egészében előhívójától függ. (Persze ez nem zárja ki az állatalakot sem.) Minden elemi mágusnak csak egy elementálja lehet, és bár az elementálok nem halnak meg, életük hossza az őket megidéző ember élettartamától függ. Ha gazdájuk meghal, többé senki nem lesz képes megidézni.

Az elementál mindig az elemi mágus fő eleméből épül fel, (bár alapvetően mindegyik tiszta apeironból áll) és bár alakját képes változtatni, mindegyiknek van egy főalakja, ez az, amiben megjelenik. (Például Ádám elementálja levegőelementál, és főalakja egy hosszú hajú nő, így jelenik meg általában. Ugyanakkor képes széllé változni, átférni kulycslyukakon, sassá alakulni... tehát változtatni az alakját.) A levegőelementálok változtatják leggyorsabban alakjukat, a földelementálok a leglassabban. (levegő > víz > tűz > föld)

Az elementálok akkor jelennek meg, ha teremtőjük hívja őket. Fontos, hogy minden elementált maga az előhívója nevezzen el (anélkül meg sem idézhetők). Gyakran a névnek magának is jelentése van, de onnantól kezdve, hogy ezzel megidéznek egy elementált, maga a név válik varázsszóvá. Éppen ezért óvakodni kell attól, hogy egyszerű, hétköznapi szót válasszunk névnek, hiszen feleslegesen nem akarjuk megidézni elementálunkat. Az ilyen nevek általában bonyolultabbak, idegen, esetleg ókori vagy kihalt nyelvből vannak, de léteznek teljesen kitalált, egyedi nevek. Ez utóbbiak a legerősebbek. (Tehát gyakoribb, hogy egy elementált nem Samanthának, hanem Ofüsszosznak hívnak.)
Az elementáloknak a néven kívül 3 fontos tulajdonságuk van: az (fő)alak, a személyiség és a képesség. Egyes elementálok képesek beszélni is, de ezen tulajdonságuk gyakran a képességükkel függ össze.


Az alak: Mint már említettük létezik az elementáloknak egy főalakja, melyben megjelennek. Ezt az idéző dönti el, milyen legyen. Az elemi mágusok sokszor évekig tökéletesítik elementáljuk alakját. Addig formálják elemüket, amíg nem sikerül egy számukra tetsző formát, alakot létrehozni. Ez ekkor még csupán egy üres váz, akárha egy szobor lenne.

A képesség: A familiárisokhoz hasonlóan fő feladatuk idézőjük védelme, erejének növelése. Segítenek abban, hogy az elemi mágikus varázslatok könnyebben elvégezhetők legyenek, és a lelki egyensúly megtartásában is nagy szerepük van.
Alapképességük, hogy felismerik a többi elemi mágust és azok familiárisait, ugyanakkor az ártó szándékot is észlelik. Emellett az idéző elláthatja őket plusz képességekkel, de ezek nincsenek pontosan meghatározva.
Egyes elemi mágusok azokkal a képességekkel ruházzák fel elementáljaikat, amikben ők maguk gyengék, míg mások pont az erősségeiket adják át nekik. Az elementálok nem hibáznak, nem rontanak el varázslatot, ők nem valódi lények, hanem a mágia különösen tiszta és egyedi megjelenési formái. Éppen ezért mindent tökéletesen végre tudnak hajtani, persze csak, amíg nem "merülnek le".


(Lemerülés: Ahogy az elemi mágusoknak sincs végtelen erejük, úgy az általuk életre hívott elementálok is kifogynak egy idő után a szuszból, ekkor el kell bocsátani őket, hogy aztán egy újabb alkalommal ismét megidézhetőek legyenek. Az elementál képes energiáit átadni idézőjének, de ez fordítva is működik, akár a gazdája is kölcsönözhet neki valamennyit saját energiájából.)

Az elementál képes lehet fennhangon beszélni, ha képességei között ez is szerepel. Összesen öt képességet kaphat gazdájától, ezeket az idézés során hangosan el kell sorolni. Minden elementál tud kommunikálni a gazdájával, de mind egyedi módon. Péládul olvashatnak egymás gondolataiban, lehetnek szín- vagy fényjelzéseik, mutogathatnak...

A személyiség: Fontos az is, milyen főbb tulajdonságokkal ruházzuk fel elementálunkat, bár van, hogy ezek módosulnak az idők során. Minden elementál öt alap személyiségjeggyel idéződik meg először, ezeket maga az idéző választja meg. Az idézés során ezeket eleméhez kapcsolódóan adja hozzá az elementálhoz (például tűzből megformálja, levélre írja, vízcseppekből kirakja vagy éppen ujjaival a levegőbe írja).


Az elementál megidézése:
Az elementál idézése rituális folyamat, évszázadok óta ugyanúgy végzik el. Először létre kell hozni az "oltárt". Ez mindenkinél más lehet. A pyromágusok a leggyakrabban tábortűz mellett idézik meg először elementáljukat. De lehet oltár egy nagy szikla, egy kupac föld, egy kisebb tó vagy pocsolya, vagy éppen egy léggömb is. Fontos tudni, hogy minél "minőségibb" az oltár annál jobban sikerül az idézés. Előfordulhat, hogy a koszos pocsolyában létrehozott vízelementál megidézéskor dühös, s ilyenkor először ki kell engesztelni valamivel. Bár az elementálok mágiából állnak, úgy tűnik, érzéseik vannak.
Az oltár létrehozása után meg kell formálni az alakot, majd arra rájuttatni valamilyen módon a személyiségjegyeket. Például belevésni a sziklatestbe, létrehozni a szót tűzből/vízből/levegőből és a test anyagához adni...
Ezek után hangosan el kell sorolni a képességeket, végül a névvel életre hívni az elementált.

You Might Also Like

4 megjegyzés: