Sárkányló

14:38 Ádám 0 Comments

Besorolása: XXXX (veszélyes, kezelése szaktudást igényel, csak magasan képzett varázsló vagy erős elemi mágus tud bánni vele)
Elterjedése: Aktív vagy már kialudt vulkánok közelében, de nem ritka, hogy erősen földrengéses területeken is megjelennek. A sárkányló társasági lény, csordákban élnek, egyedül sosem találkozhatunk velük. Az embereket nem szívlelhetik, tűz vagy föld elemi mágusoknak is kicsi az esélyük rá, hogy képesek legyenek megszelídíteni.
Megjelenése: Testalkata hasonló a legtöbb patás állatéhoz, de leginkább a lovakéhoz. Izmos testét, vastag szőr borítja, mely a gerince mentén tarajszerűen feláll. Bokái körül a szőre vastagabb, hosszabb és sötétebb. Homlokán és orrnyergén több szarv található, melyek közül a két legnagyobb tekinthető főszarvnak. Ezek csavarosan két oldalra hajolnak. Farka hosszú, csontos, szőrrel borított.
Táplálkozása: Növényevő, de, ha alkalma van rá, szívesen fogyaszt lávát, vagy rágcsál forró széndarabokat.
Színváltozatok: Csak kék-fehér színben fordul elő, melyet fekete minták hálóznak be.
Érdekessége: Korábban vadásztak rá egyes részei miatt: főleg szarvát és gyomrát értékesítették. Szarvából jó minőségű késeket készítettek, pora pedig nyugtatóként és hallucinogén szerként van nyilvántartva. Gyomra erős, tűzálló, ezért korábban kesztyűként adták el, de mára minden része tiltott, forgalomba nem hozható árunak minősül.
Elem, amihez köthető: Tűz és föld


You Might Also Like

0 megjegyzés: