Sunki

12:42 Ádám 0 Comments



Besorolása: XXX (képzett varázslóra, azonos elemű elementalistára nem veszélyes)
Elterjedése: A mérsékelt és a hideg éghajlati övben fordulnak elő leggyakrabban, Európában és Amerika északi államaiban őshonosak. Általában hegyek, vagy vízpartok lakói. Társulásban ritkán láthatóak, magányosan élnek, csak párzás idején járnak 2-4 fős csapatokban.


Megjelenése: Macskaszerű lény, ám varázstalan hasonmásánál kisebb, mérete nagyjából egy még fejlődésben levő macskáéhoz hasonlatos. Nyaka rövid, teste zömök, fülei hegyesek. Teste bozontos farokban végződik, amelynek mérete nagyjából megegyezik a testhosszával. Egész testét sűrű bunda borítja, pofáján színátmenetek figyelhetők meg, bajusza rövid. Karma és fogai rendkívül élesek, a vadon élő példányok előszeretettel támadnak rá az arrajárók lábára.
Táplálkozása: A sunki ragadozó faj, amely nálánál kisebb rágcsálókra és madarakra vadászik, ínségesebb időkben azonban nem veti meg a rovarok fogyasztását sem. Vadászáskor karmai és fogai mellett éles szaglását és látását hívja segítségül a zsákmány felkutatásában és elkapásában. Háziasítva általában ételmaradékot, húsokat fogyaszt.
Színváltozatok: A víz elemet manipulálni képes egyedek sötétlila-kék színekben pompáznak, a levegő eleműek a világosabb, rózsaszín-fehér példányok. Ritkán előfordulhat, hogy a két elem keveredik egy állatban, ekkor szürke-fehér a színe.


Érdekessége: 
Víz elemű: Kifejezetten ellenségesen viselkednek a tűz elemű állatokkal, farkukat felborzolják, támadó pozíciót vesznek fel közeledtükre és fújó hangot hallatnak. Képesek manipulálni a vizet, akár nagyobb mennyiséget is, illetve vizet tudnak fakasztani a semmiből is.
Levegő elemű: Láthatatlanná tud válni a levegő manipulálásának segítségével, illetve 1-2 méter magasságig képes felrepíteni saját magát a levegőbe.
A két elemmel bíró sunkik képesek keverten használni az elemeiket. Ki tudnak vonni vizet a levegőből, illetve víz alatt és oxigénhiányos környezetben sem fulladnak meg. Jól kijönnek a más elemű lényekkel is.
Elem, amihez köthető: Víz, levegő

Kiva Faraday munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: