Tuzin

13:56 Ádám 0 Comments



Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése: Szubtrópusi és trópusi monszun éghajlatú területeken, esőerdőkben, illetve lombhullató erdőkben. Kisebb csoportokban élnek, nem ritkán emberek közelében.
Megjelenése: Kölyökkorában erősen majomszerű, alig tenyérnyi lény, melynek hosszú erős ujjai, elsősorban kapaszkodásra valók. Hegyes, elálló fülei fejlődése során nem nőnek tovább, így később már nem tűnnek olyan nagynak, sőt, a legtöbb lénynek olyan dús a szőre, hogy hallószerve nem is látszik tőle. A felnőtt lények akár 40-50 cm-esek is lehetnek, karmaik hosszabbak, a rajtuk lévő rovátkák elmélyülnek, egységes mintát alkotnak. Szemei színe változhatnak, akár különbözőek is lehetnek. Szőre színe kiszürkül (kölyökkorában zöld, barna vagy fekete), dúsabb lesz.
Táplálkozása: Növényevő, általában mágikus vagy más lények számára mérgező növényeket fogyaszt.
Színváltozatok: Csak szürke színben fordul elő, mintái feketék. Kölyökkorában leggyakrabban zöld, barna, fekete vagy szürke színű.
Érdekessége: Karmaival képes szikrát lobbantani, majd tűzgömböt létrehozni. Ezekkel a gömbökkel kommunikálnak egymással, változtatva annak alakját és színét. Egyébként az állat néma, hang kiadására nem képes, de, ha valaki (egy pyromágus) megtanulja különleges nyelvüket, képes lehet megértetni magát velük.
Elem, amihez köthető: Tűz és föld


You Might Also Like

0 megjegyzés: