Diggity

13:30 Ádám 0 Comments

Besorolása: XXX (képzett varázslóra, azonos elemű elementalistára nem veszélyes)
Elterjedése/élőhelye: Nagyon ritka, főleg Ázsiában és Indiában fordulnak elő. Az ott élő elementalisták különösen óvják a faj megmaradt példányait.
Megjelenése: Négylábú, szőrös, emlős állat. A hímet és a nőstényt csak végleges méretükben és alakjukban különböztethetjük meg leginkább. A hím minden esetben testesebb, nagyobb izomzattal rendelkezik és 60-70 cm magas is lehet, még a nőstény mindössze 40-50 cm, vékonyabb, valamivel kecsesebb alkatú. Súlya előbbieknek 80 kg is lehet, utóbbiaknak 65-70 kg vemhesen, egyébként 60-65 kg. Rendes, maradandó fogazatuk 2 éves korukra alakul ki, ekkor kezdik meg a vadászatot. Karmaikat folyamatosan koptatják, ugyanis nem tudják visszahúzni őket a párnácskákba, farkuk még olyan 10-15 cm-t növel rajtuk.
Táplálkozása: Ragadozó állat, maga ejti el ha természetes környezetében van az áldozatát, amik főleg rágcsálók, vagy kistestű emlősök. A magvak és növények fogyasztása az egészségükre károsító hatással lehetnek. (Az egyik enzimjük rosszul fejlődött ki és érzékenyek rá.)
Színváltozatok: Születésükkor élénk pirosak a csíkjaik, az orruk, a szájuk, ez azonban ahogy felnőnek és elérik a végleges méretüket fakulnak, és barnásak, egészen sötétbordóak lesznek.
Érdekessége: Különösen egyedi bundája miatt, ami a szőrmeruházat gyártók körében ismertek közül egyik legjobb, gyakran vadásszák, ettől is ilyen kevés lelhető fel belőle. Veszély esetén képes a növények manipulálására. (Óvóhelyet tud készíteni magának, de akár támadni is tud velük, oly módon, hogy az az ellenfélre tekeredve szorításával fogságba ejti, vagy éppen megvághatja, megsebesítheti velük őt.)
Elem, amihez köthető: föld


Bánkúti Izabella munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: