Rasek

13:50 Ádám 0 Comments

Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése: Általában mágikus erdőkben találkozhatunk velük, barlangok közelében. Elterjedésük átlagos, nem túl gyakori, de nem is ritka. Legtöbbször kisebb közösségekben, családokban élnek, de a páros szerveződés sem ritka. A rasekek egy életre választanak maguknak párt.
Megjelenése: Alakja a közönséges mosómedvééhez hasonlatos, ezért is hívhatják szivárványmedvének több helyen. A másik oka ennek puha bundájuk színe, mely bár nem túl változatos, mégis színpompásnak hat. Fülein és pofáján gyakran jelennek meg spirálos fekete minták, és persze akárcsak a közönséges mosómedvéknek, az ő farkuk is vastag, bozontos, keresztben fekete csíkokkal. Egyéb ismertetőjegyük még a szemük körüli fekete foltok, és a furcsa, szinte cincogó hang, amit kiadnak.
Táplálkozása: A csak föld elemhez kapcsolódó növényeket fogyasztja el, de ha csak kisebb bogarakat talál, azzal is megelégszik.
Színváltozatok: Zöld-sárga, színekben látták még csak eddig őket, de néhányan állítják, hogy kék és fehér színű is létezik, bizonyítani azonban ezt még nem sikerült.
Érdekessége: Képesek földmágiát használni, és ezzel a legkeményebb sziklába is utat tudnak maguknak vájni. Barlangjaikat maguk alakítják ki, bár vannak olyan rasekek is, amelyek az erdőben a föld alatt ássák ki lakóhelyüket. Ezek a lények képesek gyorsabb növekedésre bírni a kisebb növényeket, ezért nagyon hasznos lények olyanok számára, akik kertet gondoznak. Sok gyógynövény termesztő használ szelídített rasekeket üvegházaiban.
Elem, amihez köthető: Föld


You Might Also Like

0 megjegyzés: