Podin

13:40 Ádám 0 Comments

Besorolása: XX (ártalmatlan/szelídíthető)
Elterjedése/élőhelye: Közepesen elterjedt lény, Ukrajna, Románia és Magyarország azok a helyek, ahonnan a fajt eredeztetik, ezért is itt maradtak fent leginkább. Ennek ellenére szám szerint Ausztriában található belőlük a legtöbb.
Megjelenése: Nem egy nagy testű, emlős állat. Két nagy fül, négy mancs, ölben elférő méret és sok szőr jellemzi. Farka csonka, alig észrevehető, hogy van. Feje jóval nagyobbnak tűnik, mint normál esetben, ez és kerekded alakja a koponyájának furcsa kialakulásából ered.
Táplálkozása: Növényevő, fogazata is erre alakult ki, kedvencei a nyári gyümölcsök, kifejezetten oda meg vissza van az aszaltakért is, kiváltképpen a mazsolát szereti.
Színváltozatok: Egy változata ismeretes, születésétől kezdve, egyetlen dolog változik, a szeme körüli folt. Ez a korával egyre nagyobbodik. Alap színe a kék, ezt a lila különböző árnyalatai díszítik. fülei, mancsai, hosszabb szőre a nyaka körül is ebben pompázik, valamint a "szemüveg" foltja is. Elszarusodott, mégis puha érzékelői fehérek mancsa alján és ujjai alulsó felén.
Érdekessége: Emocionális, de nem túl okos lény. Sokszor, sok módon, emberközelien is képes a kifejezésre: Tud sírni, simogat és bújik. A kis elem közeli pluszát az jelenti, hogy képes színes füstöt minden nélkül létrehozni, ezzel tud az elementalistákkal kommunikálni, hiszen alap hangadása eléggé megfejthetetlen.
Elem, amihez köthető: tűz


Bánkúti Izabella munkája

You Might Also Like

0 megjegyzés: