Pekali

14:04 Ádám 0 Comments


Besorolása: XXX (képzett varázslóra, azonos elemű elementalistára nem veszélyes)
Elterjedése: Főleg a mérsékelt öv nedves kontinentális területein fordul elő, bár sok helyen már kihalt. Magyarországon is már csak rezervátumban található meg.
Megjelenése: A fiatal pekalik leginkább a birkákra hasonlítanak, azonban egy lényeges különbség a két faj között, hogy a pekalik homlokán szarv található. Szarva göcsörtös, hosszú és vékony, enyhén hátrahajló, fekete vagy barna színű. Korának előrehaladtával egyre jobban kifehéredik, hossza pedig elérheti a 40 cm-et is. Kölyökkorában szőre göndör, szemei nagyok és kerekre nyíltak. Később szőre hosszabb lesz és egyenes, szeme alakja furcsa, nyújtott formát vesz fel. Farka végén kialakul egy tüske, melyet elsősorban támadásra használ.
Táplálkozása: Mindenevő, bár jellemzőbben növényekkel táplálkozik, szívesen fogyasztja kisebb állatok húsát, amiket gyorsaságával és a farka végén lévő tüskével könnyen elkap.
Színváltozatok: Csak fehér színben fordul elő.
Érdekessége: A leggyorsabb elemi mágikus lényként van számon tartva, mely a levegő elemnek köszönhetően a szél gyorsaságával képes suhanni, valamint a vízen is tud járni. Mivel szarva és tüskéje erősen mágikus, korábban vadászták érte a pekalikat, amelyek mára a kihalás szélére kerültek.
Elem, amihez köthető: Levegő és víz



You Might Also Like

0 megjegyzés: